Led lampen

Led lampen

  • Al 11 jaar kwaliteit en service
  • Gratis deskundig lichtadvies
  • Offerte-service voor projecten
  • Bestelling-check
LED GU10 4,3-50W Dimbaar

€14,90

€17,00
SMD LED GU10 4W

€18,00

€21,00
LED MR16 3,8W

€18,00

€21,00
LED ES111 6,5W

€52,00

€61,00
LED GX53 8W

€32,00

€37,00
Power LED GX53

€42,00

€49,00
LED Kaars E14

€17,00

€19,00
Led lampen

De revolutie van led lampen

Om led kunt u niet meer heen. Wanneer over energiebesparende maatregelen wordt gesproken, komt de led lamp steevast aan de orde. Hoewel ze duurder in aanschaf zijn dan gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen, zijn er veel voordelen die een hogere aanschafprijs legitimeren.

Onze led lampen onderscheiden zich door een lange levensduur, een hoge lichtopbrengst en een uitstekende kleurweergave. Informatie over begrippen zoals kleurtemperatuur en vergelijkingstabellen voor leds vindt u op de pagina technische informatie.

Voordelen op een rij

Ten eerste zijn led lampen energiezuiniger. Daar waar bij een traditionele gloeilamp 80% van de energie verloren gaat, is dat bij led slechts 20%.
Ten tweede is de levensduur van een led veel hoger waardoor deze veel minder vaak dan een gloeilamp en minder vaak dan een spaarlamp hoeft te worden vervangen.
Ten derde bevat de led geen "zware" metalen zoals kwik. Aan het eind van de levensduur is de milieubelasting aanzienlijk lager dan bij een spaarlamp.
Ten vierde geeft de ledlamp veel minder warmte af. Een kamer met voornamelijk ledverlichting zal op warme zomerdagen minder koeling nodig hebben dan wanneer in deze zelfde kamer gloeilampen of halogeenlampen gebruikt worden.
Ten slotte is een led beter bestand tegen trillingen en schokken dan een gloeilamp of halogeenlamp. Er is immers geen gloeidraad die bij schokken makkelijk breekt.

Vast ingebouwd of los met fitting

Wanneer we spreken over ledlampen, dan kunnen deze grofweg in 2 categorieën worden verdeeld:

- Een armatuur waarin de led-lichtbron vast is ingebouwd. U kunt de led niet wisselen en/of vervangen. Gezien de gemiddelde levensduur van 30.000 branduren is dit ook niet nodig.
- Een lichtbron met een specifieke fitting die u in een armatuur zonder vaste lichtbron kunt plaatsen. Een led lamp met een E27 fitting (grote schroeffitting) kunt u bijvoorbeeld toepassen in een schemerlamp waar eerst een gloeilamp in geschroefd was. Een led lichtbron met een GU10 fitting (230V) kunt u bijvoorbeeld toepassen in een plafondspot waar eerst een halogeenlamp bevestigd was.

Vergelijking led met gloeilamp

Een 1W power led is ongeveer vergelijkbaar met een 8W gloeilamp. De uitstraalhoek (lichtbundelbreedte) van een led bevindt zich meestal tussen 15º en 45º. Hierdoor is de lichtintensiteit in de bundel van een 1W power led groter dan bij een vergelijkbare gloeilamp van 7W die 360º rondom straalt.

Kies voor kwaliteit

Het aanbod in led producten is enorm en groeit elke dag. Er is echter veel kaf onder het koren; veel (goedkopere) led producten leveren niet wat beloofd wordt. Dit resulteert meestal in een lagere lichtopbrengst, een slechte kleurweergave en een veel kortere levenduur.
Als u kiest voor een ledlamp uit onze webwinkel, dan bent u verzekerd van kwaliteit. Behalve een goede kleurweergave en hoge duurzaamheid is ook de ingebouwde elektronica van uitstekende makelij waardoor u jarenlang plezier zult hebben van uw aanschaf!

Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden van onze ledproducten? Of heeft u vragen over het wel of niet kunnen dimmen van led? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.