Terug

Badkamerverlichting

Filters

Badkamerverlichting

Bestelhulp badkamerverlichting

Een badkamer wordt gebruikt voor diverse functies die elk hun specifieke eisen stellen aan de verlichting: Bij de spiegel heb je veel en goed verspreid licht nodig terwijl voor ontspannen baden een zachte diffuus licht meer geschikt is.

In onze webshop vind je unieke badkamerverlichting van uitstekende kwaliteit. Wij bieden je een ruim assortiment veilige opbouw- of inbouwverlichting plafond, wand of vloer. Daarnaast vind je een uniek assortiment spiegelverlichting.

Zones voor badkamerverlichting

Deze vochtbestendige badkamerlampen zijn geschik voor toepassing in één of meerdere zones van de badkamer. In zone 0 (in bad en douche) en zone 1 (boven bad en douchebak) mag je alleen waterdichte laagspanningsverlichting toepassen. Dat is verlichting die werkt op bijvoorbeeld een 12V transformator of een 350mA led driver. De transformator en led driver mogen niet in het armatuur zijn ingebouwd maar moeten op een droge veilige plek worden geplaatst.

Hieronder zie je een schema met toelichting voor het toepassen van badkamerverlichting.


zones badkamerverlichting 

Zone Omschrijving
   
0 Ruimte in het bad of de douchebak. Hier mogen alleen 12V badkamerlampen worden toegepast met minimale beschermingsklasse IP67.
1 Ruimte boven het bad en/of douchebak. Hier mogen alleen 12V badkamerlampen worden toegepast met minimale beschermingsklasse IP45.
2 Bestrijkt het gebied van 60cm, gerekend vanaf de rand van bad en/of douchebak. Een badkamerlamp moet hier tenmiste dubbel geïsoleerd zijn met minimale beschermingsklasse IP44.
3 Begint bij het einde van zone 2. Hier gelden minder beperkingen. Een badkamerlamp moet hier tenminste geaard zijn én minimale beschermingsklasse IP21 hebben.


Tips en advies

In een badkamer heb is een goede lichtspreiding en een voldoende lichtsterkte noodzakelijk. 
Zorg dat je bij de spiegel voldoende licht hebt zonder schaduw. Een badkamerlamp met een witte of gesatineerde kap zorgt meestal voor voldoende egaal verspreid licht.

Vraag lichtadvies 

badkamerverlichting

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box