Terug

Led strips

Filters

Led strips

Functionele en decoratieve led strips

Onze professionele led strips kunnen voor allerlei functionele en decoratieve doeleinden gebruikt worden. In ons assortiment vind je normale en waterdichte flexibele led strips op rol en strips die verwerkt zijn in een aluminium profiel.

Flexibele led strips

Flexibele led strips worden geleverd op een rol van 3 of 5 meter en zijn makkelijk in te korten door deze simpelweg, op de aangegeven stippellijn, met een schaar door te knippen. Meestal is een strip om de 10 cm voorzien van een stippellijn. Ook is het dikwijls mogelijk een led strip te verlengen tot een lengte van maximaal 10 meter in totaal. Door middel van solderen moeten de strips aan elkaar gekoppeld worden. Door de zelfklevende laag kan je de strip eenvoudig op een glad oppervlak plakken. Omdat een strip, zeker die met een hoger vermogen, zijn warmte kwijt wil, verdient het aanbeveling om deze op een aluminium strip of profiel te plakken. De warmte kan dan via het metaal makkelijker weg waardoor de levensduur van de leds zal toenemen.
 

Beschermingsklasse

Led strips zonder specifieke beschermingsklasse (IP20) hebben geen beschermcoating en zijn niet vuil en waterbestendig. Strips met een beschermingsklasse IP65 en hoger zijn makkelijk schoon te houden en zijn bovendien waterbestendig en kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Let er wel op dat de aansluiting ook waterdicht moet zijn. Door middel van een zuurvrije siliconenkit kan het begin en eind van de waterbestendige strip afgedicht worden.


Enkelkleurige en meerkleurige led strips

In ons assortiment vind je enkelkleurige strips voorzien van warmwitte of witte leds en meerkleurige (RGB of RGBW) strips waarbij je, in combinatie met een led controller, de lichtkleur kunt instellen. Voor beide typen heb je altijd een led voeding nodig.
 

Aansluiten en dimmen van led strips

Al onze strips werken op een voedingsspanning van 12V DC of 24V DC en moeten daarom op een bijpassende led voeding worden aangesloten. Wanneer je een normale led voeding gebruikt kan de strip alleen in- of uitgeschakeld worden. Met een dimbare led voeding (12V DC of 24V DC) of normale led voeding in combinatie met een led dimmer kan je de strip in lichtsterkte variëren.  Een led dimmer moet tussen de led voeding en de strip worden geplaatst.

Wij hebben 2 soorten led dimmers (12V DC en 24VDC) in ons assortiment; een bedraad model waar een 1-10V dimmerknop op aangesloten moet worden en een draadloos model. Beide soorten vind je in de categorie led RGB controllers in onze webshop.
 

Led strip profielen

IP20 strips kunnen in een aluminium profiel worden geplaatst. In het profiel kan een cover (afdekkap) worden geklemd waardoor de led strip tegen vuil (niet tegen water) is beschermd. Een dergelijke oplossing is vooral fraai als de strip in het zicht wordt geplaatst. De lichtspreiding in een profiel met een matte of witte cover is namelijk veel beter dan een  led strip. Er zijn profielen voor opbouw- en inbouwmontage.
 

Neem vrijblijven contact op met onze lichtadviseur als je een lichtadvies wilt of vragen hebt over led strips.

Vraag lichtadvies


led strips

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box