Terug

Grondspots

Filters

Grondspots

Duurzame grondspots voor buiten

Ben je op zoek naar kwalitatief goede grondspots voor binnen- of buitenshuis? Voor een perfect afgewerkt armatuur met een lange levensduur en een laag energieverbruik bent je in onze webshop aan het juiste adres! De meeste armaturen in ons assortiment zijn voorzien van ingebouwde leds van gerenommeerde merken. Ook zijn er enkele armaturen die werken met halogeenlampen.


Wat zijn grondspots?

Grondspots zijn verlichtingsarmaturen die bestemd zijn voor inbouw in (zachte) grond of harde vloer zoals beton en hout. Sommige modellen zijn zijn voorzien van een klemveer en daardoor ook geschikt om in te bouwen in een wand of muur. Grondinbouwspots zijn geschikt voor binnen- en buitenshuis  Het armatuur is waterdicht en heeft een beschermingsklasse van IP67, dit betekend dat het armatuur is beschermd tegens stof en onderdompeling (tot 1 meter diep, maximaal 30 minuten lang. Er zijn modellen met een ronde of vierkante cover verkrijgbaar. De lichtbundel van de meeste  spot is meestal symmetrisch. Bij een aantal led grondspots is de lichtbundel asymmetrisch. Dit betekend dat de lichtbundel opzij is gericht. Je kunt hier bijvoorbeeld een muur of struik mee verlichten.
 grondspots


Toepassing van grondspots

Grond inbouwspots zijn meestal geschikt voor toepassing binnen- en buitenshuis. Zo kan je de spot buiten in een betegeld terras verwerken of in kleigrond of zand plaatsen onder een boom. Elke grond- en vloerspot uit ons assortiment is solide en meestal geschikt om overheen te lopen en soms zelfs geschikt om over heen te rijden met bijvoorbeeld een auto. In dit laatste geval staat de maximale toelaatbare belasting in de productbeschrijving vermeld. Toepassingen voor binnenshuis zijn bijvoorbeeld theaterzalen, restaurants, winkels, zwembaden, badkamers en dergelijke.


Montage van grondspots

Bij het kiezen van een grondspot moet je onder andere rekening houden met de inbouwmaten, met de omvang of grootte van het te verlichten object, met de lichtkleur, het energieverbruik en de levensduur van de lichtbron. Sommige spots voor in de grond kunnen direct op de netspanning 230V  worden aangesloten; andere spots werken op laagspanning, zoals 12V AC en 24V DC. Bij laagspanning heb je een transformator of led driver nodig die extern wordt geplaatst in een droge ruimte zoals een meterkast, schuur of berging.

Hoewel grondspots waterdicht zijn is het belangrijk dat deze niet gedurende lange tijd in een plas met water blijven staan. Wanneer je een vloerspot buitenshuis monteert is het raadzaam om rondom en onder het armatuur een laag kiezelstenen aan te brengen, waardoor je een goede waterafvoer gecreëerd.

Zorg bij het aansluiten van de (waterdichte) voedingskabel voor een goede waterdichte verbinding. Verlengen of doorkoppelen van kabels buitenshuis kan met zogenaamde gietharsmoffen (verkrijgbaar in een bouwmarkt) of met onze waterdichte kabelverbinders.

Vragen en advies

Voor vragen en advies over grondspots kan je vrijblijvend contact opnemen met onze lichtadviseur. Bekijk ook onze pagina technische informatie.


Vraag lichtadvies

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box