17 jaar specialist in duurzame verlichting
Levering in Nederland en België
Klantenservice
0
17 jaar specialist in duurzame verlichting
Levering in Nederland en België

1-Fase Rail Spanningsrail 2 meter

BESTSELLER
Productomschrijving

Deze spanningsrail wordt geleverd inclusief een voedingsblok en eindkap. Deze zijn eventueel te verwijderen zodat je de rail kunt inkorten of verlengen.

De 1-fase rail is geschikt voor al onze 1-fase railspots en hanglampen. Alle aangesloten armaturen worden op een 1-fase rail tegelijkertijd in- of uitgeschakeld (of gedimd).

Materialen en kleuren

De rail is gemaakt van aluminium en aan de buitenzijde voorzien van een mat-witte, mat-zwarte of zilvergrijze lak. De meegeleverde railvoeding en eindkap zijn gemaakt van kunststof in bijpassende kleur. Bij wit en zilvergrijs is er een klein kleurverschil tussen rail en railspot uit gelijke kleurgroep. Uit de praktijk blijkt dat dit na montage op het plafond nauwelijks opvalt.

Koppelen van stukken rail

Meerdere stukken 1-fase rail kunnen worden verbonden met rechte en flexibele connectoren. Deze kan je apart meebestellen (zie bijpassende artikelen). De connectoren zijn net zo breed als de rail waardoor ze nauwelijks opvallen. Visueel lijkt het één aaneengesloten rail.

Aansluiten op 230V netspanning

Onze railverlichting werkt op 230V (dus zonder trafo) en wordt gevoed door het meegeleverde voedingsblok dat je in het uiteinde van de rails kan schuiven. Op dit voedingsblok sluit je 2 (blauw en zwart) of (indien beschikbaar) 3 draden aan (blauw, zwart en geel/groen). In de bovenzijde van het voedingsblokje kan je de bedrading invoeren zodat deze onzichtbaar blijft.

Het is ook mogelijk om een voeding in het midden van de rail te plaatsen met een apart verkrijgbare 1-fase rail connector met voeding in bijpassende kleur. Deze kan je apart meebestellen (zie bijpassende artikelen). Wanneer je een voeding in het midden plaatst, dan verwijder je het (meegeleverde) voedingsblok aan het uiteinde van de rail. Op het open einde moet dan een los verkrijgbare eindkap geplaatst worden. Deze kan je apart meebestellen (zie bijpassende artikelen).
 

Rail inkorten en bevestigen

Met behulp van een ijzerzaag en een verstekbak kan de rail op gewenste lengte worden gezaagd. De rail is aan de bovenzijde voorzien van voorgeboorde gaatjes zodat je eenvoudig met schroeven de rails aan het plafond kunt bevestigen. Eventueel kan je zelf nog een aantal gaatjes erbij boren.

Je kunt de rail ook zwevend monteren met behulp van een 1-fase Rail Ophangset (zie bijpassende artikelen).

Ook verkrijgbaar is een 1-Fase Rail Spanningsrail 1 meter.

Technische informatie

Rail: L=200cm B=3,6cm H=1,8cm
Voedingsblok: L=6,5cm
Eindkap: L=0,4cm
Rail + voeding + eindkap = 206,9 cm
Materiaal: aluminium
Kleur: wit, zwart of zilvergrijs
Montage: plafond of wand
Beschermingsklasse: I
Toepassing: binnenshuis
Stroom: maximaal 16A
Spanning: 230V
Productgewicht: 0,6 kg
Fabrieksgarantie: 2 jaar

Vragen

Neem contact met ons op als je advies wilt bij het samenstellen van een compleet railverlichting systeem.

Vraag advies

Productspecificaties

Artikelnummer
25.H.A03.120.01

Reviews

4.7 / 5Gebaseerd op 33 beoordelingen
 • 4 / 5
  Gepost door: Paul op 20 Maart 2023
  Na een tijdje zoeken heb ik deze spanningsrail besteld met een aantal spots. De railverlichting is mij bevallen en de montage ging ook zonder moeite. Ik ben zeker tevreden.
 • 5 / 5
  Gepost door: J. de Bes op 6 Maart 2023
  Gekozen voor opvallend zwart op een strak wit plafond. De railverlichting rails is echt een blikvanger voor onze woonkamer. De rail is mat zwart en niet van goedkoop plastic maar van metaal.
 • 4 / 5
  Gepost door: Erik op 16 Februari 2023
  De rail is compleet en snel geleverd. Staat goed op een strak plafond net een plaatje uit een magazine.
Schrijf een productreview

Onlangs bekeken

1-Fase Rail Spanningsrail 2 meter
1-Fase Rail Spanningsrail 2 meter

Rail 2m + voeding + eindkap. WIT | ZWART | GRIJS

50,0042,90 incl. btw