17 jaar specialist in duurzame verlichting
Levering in Nederland en België
Klantenservice
0
17 jaar specialist in duurzame verlichting
Levering in Nederland en België

1-Fase Rail Spanningsrail 1 meter

13% sale
Productomschrijving

Deze spanningsrail wordt geleverd inclusief een voedingsblok en eindkap. Deze zijn eventueel te verwijderen zodat je de rail kunt inkorten of verlengen.

De rail is geschikt voor al onze 1-fase railspots en hanglampen. Alle aangesloten armaturen worden op een 1-fase rail tegelijkertijd in- of uitgeschakeld (of gedimd).

Materialen en kleuren

De rail is gemaakt van aluminium en aan de buitenzijde voorzien van een mat-witte, mat-zwarte of zilvergrijze lak. De meegeleverde railvoeding en eindkap zijn gemaakt van kunststof in bijpassende kleur. Bij wit en zilvergrijs is er een klein kleurverschil tussen rail en railspot uit gelijke kleurgroep. Uit de praktijk blijkt dat dit na montage op het plafond nauwelijks opvalt.


Maak de rail zo lang als je wilt

Meerdere stukken 1-fase rail kunnen worden verbonden met rechte en flexibele connectoren. Deze kan je apart meebestellen (zie bijpassende artikelen). De connectoren zijn net zo breed als de rail waardoor ze nauwelijks opvallen. Visueel lijkt het één aaneengesloten rail.

Voorbeeld: voor het maken van een 2 meter stuk rail heb je nodig:

 • 2x  1-Fase Rail 1 meter
 • 1x  1-Fase Rail Rechte Connector of 1-Fase Rail Connector met Voeding (als je in het midden van de rail de netspanning wilt aansluiten).

Aansluiten op netspanning 230V

Deze spanningsrail werkt op 230V en wordt gevoed door het meegeleverde voedingsblok dat je in het uiteinde van de rails kan schuiven. Op dit voedingsblok sluit je 2 (blauw en zwart) of (indien beschikbaar) 3 draden aan (blauw, zwart en geel/groen). In de bovenzijde van het voedingsblokje kan je de bedrading invoeren zodat deze onzichtbaar blijft.

Het is ook mogelijk om een voeding in het midden van de rail te plaatsen met een apart verkrijgbare 1-fase rail connector met voeding in bijpassende kleur. Deze kan je apart meebestellen (zie bijpassende artikelen). Wanneer je een voeding in het midden plaatst, dan verwijder je het (meegeleverde) voedingsblok aan het uiteinde van de rail. Op het open einde moet dan een los verkrijgbare eindkap geplaatst worden. Deze kan je apart meebestellen (zie bijpassende artikelen).

Op maat zagen en bevestigen

Met behulp van een ijzerzaag en een verstekbak kan de rail op gewenste lengte worden gezaagd. De rail is aan de bovenzijde voorzien van voorgeboorde gaatjes zodat je eenvoudig met schroeven de rails aan het plafond kunt bevestigen. Eventueel kan je zelf nog een aantal gaatjes erbij boren.

Je kunt de rail ook zwevend monteren met behulp van een 1-fase Rail Ophangset (zie bijpassende artikelen).

Ook verkrijgbaar is een 1-Fase Rail Spanningsrail 2 meter.

Technische informatie

Rail: L=100cm B=3,6cm H=1,8cm
Voedingsblok: L=6,5cm
Eindkap: L=0,4cm
Rail + voeding + eindkap = 106,9 cm
Materiaal: aluminium
Kleur: wit, zwart of zilvergrijs
Montage: plafond of wand
Beschermingsklasse: I
Toepassing: binnenshuis
Stroom: maximaal 16A
Spanning: 230V
Productgewicht: 0,3 kg
Fabrieksgarantie: 2 jaar

Vragen en advies

Neem contact met ons op als je advies wilt bij het samenstellen van je railverlichting.

Advies over 1-Fase Spanningsrail 1 meterbuilder id="09bba3d2_1587631345"]

Productspecificaties

Artikelnummer
25.H.A03.110.01

Reviews

4.7 / 5Gebaseerd op 11 beoordelingen
 • 4 / 5
  Gepost door: Martijn op 10 Maart 2023
  Goed op maat te zagen en de koppelstukken voor de spanningsrail vallen niet op omdat ze dezelfde breedte hebben als de rail.
 • 5 / 5
  Gepost door: Ray op 19 December 2022
  Deze 1 meter en 2 meter rails gekocht en gekoppeld aan elkaar. Zwarte rail en railspots geven je huis een erg gave uitstraling zoals in een woonmagazine.
 • 5 / 5
  Gepost door: Jesper op 15 Juli 2022
  Mooie railverlichting. Spots passen ook prima op de rail en het hele systeem is eigenlijk wel zonder al te veel technische kennis te installeren. Levering van de rails was ook netjes binnen enkele dagen binnen.
Schrijf een productreview

Onlangs bekeken

1-Fase Rail Spanningsrail 1 meter
1-Fase Rail Spanningsrail 1 meter

Rail 1 m + voeding + eindkap. WIT | ZWART | GRIJS

32,0027,90 incl. btw