Terug

Led grondspots

Filters

Led grondspots

Duurzame led grondspots voor buiten en binnen

Met de juiste professionele led grondspots creëer je bijzondere lichtaccenten buiten- en binnenshuis terwijl de armaturen netjes verzonken zijn in grond. Onze led grondspots zijn met veel aandacht ontworpen en gemaakt van zeer duurzame materialen zoals rvs en rvs-titanium waardoor je buitenruimte of interieur een luxe uitstraling krijgt. Met onze professionele led grondspots heeft je gegarandeerd een kwaliteitsproduct in handen waar je niet op uitgekeken raakt.

led grondspots


Kenmerken led grondspots

Vorm

 1. Armaturen met ronde, vierkante of rechthoekige cover (afdekplaat).
 2. Kleine, middelgrote en grote armaturen.

Bijzonderheden

 1. Waterdicht; beschermingsklasse IP67.
 2. Dikwijls bestand tegen zware mechanische belasting. Het maximaal toelaatbare gewicht staat bij het armatuur vermeld.
   

Uitvoering

 1. Armaturen worden met inbouwpot geleverd. Sommige modellen zijn voorzien van een klemveer kunnen ook zonder inbouwpot worden ingebouwd en zijn ook in wand en plafond te monteren.
 2. Richtbaarheid; de grondspot heeft een vaste lichtrichting of kan intern worden gekanteld en gedraaid. Met een richtbare spot kan je de lichtbundel bijvoorbeeld beter op een beeld of boom richten.
   

Uitstraalhoek

 • De uitstraalhoek is de lichtbundelbreedte uitgedrukt in graden (º). De uitstraalhoek is bij elke led grondspot een vast gegeven en staat vermeld in de productomschrijving. Veelal zal de breedte 20 tot 30 graden zijn zodat de lichtbundel niet te breed is en ver kan reiken.
   

Toepassing lichtbundels

 1. Smalle lichtbundel (5-20 graden) voor het verlichten van kolommen, pilaren, smalle kunstwerken, hoge bomen.
 2. Gemiddeld brede lichtbundel (20-40 graden) voor het verlichten van niet al te grote bomen en gevels.
 3. Asymmetrische lichtbundel die opzij is gericht voor het verlichten van bijvoorbeeld struiken of lage objecten.
   

Lichtbron

 1. Ingebouwde warmwitte of witte led met verschillende vermogens.
 2. Ingebouwde RGB led (meerkleurig) beschikbaar in verschillende vermogens.
   

Aansluitspanning, dimmen en regelen

 1. 24V DC led grondspots met eenkleurige leds moeten op een 24V led voeding worden aangesloten. Wanneer de spot gedimd moet worden is er behalve de voeding ook een aparte led dimmer (geschikt voor 24V DC) nodig.
 2. 230V led grondspots met enkelkleurige leds kunnen direct op de netspanning (230V) worden aangesloten. De spots zijn niet dimbaar.

RGB led grondspots werken op 24V DC en moeten op een 24V led voeding worden aangesloten. Daarnaast is een led RGB controller (met vast bedieningspaneel of afstandsbediening) nodig waarmee je de lichtkleur kunt instellen en de lichtsterkte kunt dimmen. Vaak zijn ook programma's voor automatische kleurverandering in te stellen.

Toepassing van led grondspots

Led grond inbouwspots zijn meestal geschikt voor toepassing binnen- en buitenshuis. Zo kan je een dergelijk armatuur in een betegeld terras verwerken of in kleigrond of zand plaatsen onder een struik of boom. Elke grondspot uit ons assortiment is solide, gemaakt van slijtvaste materialen en meestal geschikt om overheen te lopen en soms zelfs geschikt om over heen te rijden met bijvoorbeeld een auto. In dit laatste geval staat de maximale toelaatbare belasting (in kg) in de productbeschrijving vermeld. Toepassingen voor binnenshuis zijn bijvoorbeeld theaterzalen, restaurants, winkels, zwembaden, badkamers en dergelijke.
 

Installatie van led grondspots

Hoewel led grondspots waterdicht (IP67) zijn is het belangrijk dat de armaturen niet gedurende lange tijd in een plas met water blijven staan. Wanneer je een vloerspot buitenshuis monteert is het raadzaam om rondom en onder het armatuur een laag kiezelstenen aan te brengen, waardoor je een goede waterafvoer gecreëerd.
Zorg bij het aansluiten van de (waterdichte) voedingskabel voor een goede waterdichte verbinding. Verlengen of doorverbinden van kabels buitenshuis kan met zogenaamde gietharsmoffen (verkrijgbaar in een bouwmarkt) of met onze waterdichte kabelverbinders. Bekijk de pagina technische informatie en kom meer te weten over beschermingsklassen.

Neem gerust contact met ons op als je een lichtadvies wilt of vragen hebt over led grondspots.

Vraag lichtadvies

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box